Fagprat: Yrket Erfaringskonsulent

Erfaringssentrum har et samarbeid med Fagforbundet og nå har Yrket Erfaringskonsulent fått sin egen Podcast i Fagforbundets «Fagprat». Styreleder i Erfaringssentrum, Torbjørn Mohn-Haugen blir intervjuet av journalist Marte Saugstad. 

Erfaringssentrum har de siste tre årene jobbet mye med å få på plass et samarbeid med Fagforbundet. Vi er derfor veldig glad for at Fagforbundet tar erfaringskonsulentenes utfordringer på alvor og får oss inn som egen yrkesgruppe i helse- og sosialseksjonen. For oss er det spennende å få fortelle lokale tillitsvalgte, andre interesserte og mennesker som ønsker å bli erfaringskonsulent om yrkesrollen. Hva det innebærer og å løfte frem de utfordringene erfaringskonsulentene står i til daglig. Det kan gjøre det enklere for lokale tillitsvalgte å forstå rollen vår.

Fagforbundet selv skriver følgende om Podcasten:

«Selv vi som elsker de norske helse- og sosialtjenestene må medgi at de kan oppleves som firkanta i blant. Som pasient eller bruker treffer du mange som er eksperter på livet ditt, som skal fortelle deg hva du må gjøre og så videre. Man skal aldri undervurdere fagkunnskap, men til syvende og sist er folk selv eksperter på eget liv. Hvis veldig mange blir sittende med en opplevelse av å ha blitt overstyrt og kanskje hersa med, så er det problem for legitimiteten til tjenestene.

Torbjørn Mohn-Haugen forteller om erfaringskonsulenter, som er en spennende, ganske ny yrkesgruppe. Erfaringskonsulentene kan bidra mye til å gi folk en annen og bedre erfaring med tjenestene».

Podcasten kan du høre her på disse tre plattformene:

Apple Podcast, Sound Cloud og Spotify.

Du kan også høre Podcasten ved å klikke på play-knappen her: 

Fagforbundet har også 18 andre episoder av Fagprat her du kan høre her.

© 2020 Webinane All Rights Reserved.